Rijschool Attent

Rijschool machtigen

Als je op examen of tussentijdse toets wilt, moet de rijschool deze voor je aanvragen. Daarvoor moet je echter eerst Rijschool Attent toestemming geven om dit voor je te mogen doen, dit doe je met een machtiging. Het voordeel hiervan is dat je direct een e-mail ontvangt als de rijschool een praktijkexamen of toets voor je heeft gereserveerd of als deze is verschoven. Daarnaast zijn jouw adresgegevens automatisch voor jouw rijschool beschikbaar in het reserveringssysteem van het CBR. Hieronder staat beschreven hoe je dit moet doen.

Voor het machtigen van de rijschool heb je ten eerste een DigiD nodig, als je deze nog niet hebt kun je die hier aanvragen. Het kan een week duren tot je je DigiD binnen hebt. Als je je DigiD hebt kunnen we de rijschool gaan machtigen. Hoe dit in zijn werk gaat kun je zien op de afbeelding hieronder. Je moet in ieder gevallen beginnen op de site van Mijn CBR. Klik op de afbeelding om deze te vergroten.

Rijschool machtigen

Rijschoolnummer

Bij het geven van je toestemming via DigiD wordt ook om een rijschoolnumer gevraagd. Vul daarbij het volgende nummer in van Rijschool Attent: "6717U0".

DigiD